Ierland Zomer 2016 Dag 04: The Ogham Stone

Na het ontbijt gaan Ronald, Marleen, Carla, Maja, Silvia, Roland en Kaja naar “town” (Castletown Bere) om boodschappen te doen. Het blijkt daarbij erg lastig te zijn om witlof te krijgen (nouja, lastig, het is gewoon letterlijk onmogelijk) maar de rest van de ingrediënten voor de maaltijdsalade die Ronald vanavond gaat maken zijn wel te vinden.

Castletown Bere

Castletown Bere

Castletown Bere Castletown Bere

Vanmiddag zijn Ronald, Marleen, Silvia en Roland een rondje in de omgeving gaan maken. Eerst naar Travara, het piertje waar vroeger de boot te water werd gelaten. Daar hebben we een mooi uitzicht op de baai en er is  een leuk speeltuintje waar Silvia en Roland in ieder geval nog eens heen willen gaan met Kaja.

Travara

Travara

Travara Travara

Vanaf daar rijden we door naar de oude coastguard huisjes. Je ziet nog wel dat het ooit huizen zijn geweest, maar het is niet meer bewoonbaar. Er is geen dak meer, alle deuren staan open en de tuin is compleet overwoekerd.

Creatief met schelp

Creatief met schelp. Een muurtje van een meter of 15 lang over de volledige lengte op deze manier versiert.

Coastguard Houses

Coastguard Houses

Coastguard Houses

Nog veel meer foto’s en informatie over de Coastguard huisjes vind je in deze blogpost van twee jaar geleden.

 

Volgende stop: Ballycrovane. Hier staatde grootste Ogham stone van Ierland. Ogham is een alfabet wat in de 5e en 6e eeuw gebruikt werd op stenen. Om bij deze steen te komen moet je een paadje op. Een probleem, dat pad liep naar een woonhuis van een enorm chagerijnig wijf. Ze heeft minstens 10x gezegd dat we op eigen risico door mochten lopen. Ook de Jack Russel die het terrein bewaakt was het niet eens met onze komst. We lopen toch maar door om de steen te bekijken. Als we er dan toch zijn laten we ons niet zomaar afschrikken door zo’n heks.

Ogham Stone

De grootste Ogham Stone van Ierland

Uitzicht vanaf de Ogham Stone

Uitzicht vanaf de Ogham Stone

Close-Up van de Ogham Stone

Close-Up van de Ogham Stone

In de buurt van de Ogham stone moet ook een geocache liggen, maar die hebben we niet kunnen vinden. De coördinaten kloppen niet met de hint en foto die we zien in de app (redactie note: een paar dagen later blijkt dat we in de officiële Geocaching app niet alle foto’s zien en dat dit mogelijk een deel van het probleem op lost, al kloppen de coördinaten dan waarschijnlijk nog steeds niet). We zijn hier nog wel even dus we zullen vast nog wel een poging wagen.