Ierland Zomer 2016 Dag 17: Sculpture Garden

Het weer is niet geweldig, maar het is droog dus we kunnen weer op pad. Vandaag gaan Silvia, Ro, Kaja, Carla, Ronald en Marleen naar de Ewe Experience in de buurt van Glengarriff. Daar gaan we eerst een hapje eten. Het valt nog niet mee om een leuke eetgelegenheid te vinden die ook nog een beetje betaalbaar is, maar uiteindelijk lukt het toch. We strijken neer in The Lough of Owel Inn. Ze hebben in ieder geval een leuke kaart, met “diverse sandwiches voor €4,95”. Eenmaal binnen komt er al snel iemand naar ons toe om de bestelling op te nemen, maar ze hebben ook nog een aantal dingen die niet op de kaart staan. Een sandwich met grote garnalen. Klinkt lekker dus het merendeel besteld deze. Een lekkere sandwich, maar achteraf niet zo’n leuke prijs: €12,95 per stuk!

Door naar de Ewe Experience. Met een niet al te ruime parkeergelegenheid was het even goed kijken of we voor beide auto’s een plekje konden vinden. Eenmaal binnen volgen we netjes de route en komen we vanalles tegen, spelletjes die je kunt spelen, je kunt er helemaal losgaan in de percussie ruimte, allerlei creatief gemaakt beesten. Het aantal schapen, wat je hier zou verwachten, valt een beetje tegen (volgens Carla en Silvia die hier eerder geweest zijn stonden er twee jaar terug veel meer van dat type beelden). Zelfs in de folder staan leuke beelden die inmiddels niet meer in de tuin blijken te staan… Ook de kleuren in de kunstwerken zijn op veel plekken vervaagd wat de “experience” niet ten goede komt. Met ruim een uur door het park wandelen hebben we dan ook wel alles gezien.

Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken

Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken

Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken Ewe Experience: selectie van mooie en in onze ogen niet mooie kunstwerken

Ewe Experience: imitatie van kunstwerk door Ronald

Ewe Experience: imitatie van kunstwerk door Ronald

Als je op vakantie bent in Beara, moet je toch op z’n minst een keer de Healy Pass gereden hebben. Of je die nu al 10 keer gezien hebt of niet, het blijft een mooie route om te rijden. Onderweg zien we de nodige watervalletjes en schapen (hier wel). Ondanks dat het geen stralende dag is, blijft het uitzicht wel ontzettend mooi en foto waardig (elke keer weer, getuige ook de foto’s uit het archief welke we ook maar even posten…)

Healy Pass 2016 Healy Pass 2016 Healy Pass 2016 Healy Pass 2016 Healy Pass 2016 Healy Pass 2016 Healy Pass 2016

Healy Pass 2016

Healy Pass 2016

Healy Pass 2016

Healy Pass 2016

Healy Pass 2002

Healy Pass 2002

Healy Pass 2003

Healy Pass 2003

Healy Pass 2004

Healy Pass 2004

Healy Pass 2009

Healy Pass 2009

Healy Pass 2014

Healy Pass 2014

Glanmore Lake 2016

Glanmore Lake 2016

Glanmore Lake 2002

Glanmore Lake 2002

Glanmore Lake 2003

Glanmore Lake 2003

Glanmore Lake 2004

Glanmore Lake 2004

Glanmore Lake 2009

Glanmore Lake 2009

Glanmore Lake 2014

Glanmore Lake 2014

Terwijl Silvia en Ro foto’s maken van Kaja, gaan Ronald en Marleen op zoek naar, jawel, weer een geocache. Het is even zoeken omdat de coördinaten niet helemaal lijken te kloppen en er genoeg stenen liggen waar dat kleine ding verstopt kan zijn, maar hij wordt toch gevonden.

Lauragh Post Office, parkeerplek tijdens Geochache zoektocht

Lauragh Post Office, parkeerplek tijdens Geochache zoektocht

Aan de andere kant van de pas rijden we weer naar beneden omdat aan die kant het restaurant ligt waar we vanavond gaan eten. Omdat we nog tijd over hebben voordat we daar moeten zijn en we er toch praktisch langskomen, pikken Ronald en Marleen nog een geocache op. Daarna is het toch wel echt tijd om naar Josie’s door te rijden. Daar treffen we ook de rest van de familie. Arie en Hennie zijn wezen vissen en hebben met z’n tweeën een flinke vangst binnengehaald. Naast de vele pollak die gevangen is zijn er ook heel wat makrelen aan de haak geslagen, maar deze zijn weer terug het water in gegaan. Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van de vangst, dus we moeten het met de verhalen doen.

Het is er erg druk bij Josie’s omdat er een grote groep wandelaars is neergestreken. Die komen daar blijkbaar vaker, maar met een groep van 30 personen zit dit restaurantje snel vol. Gelukkig zijn zij zo goed als klaar met eten en kunnen we redelijk snel aan onze tafel gaan zitten. Na het eten en de toetjes krijgen we een glaasje echte Irish coffee van het huis.

Josies

Josies

Het uitzicht vanaf Josies

Het uitzicht vanaf Josies

Het uitzicht vanaf Josies Het uitzicht vanaf Josies

Eten bij Josies

Eten bij Josies

Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies Eten bij Josies

Irish Coffee

Irish Coffee

Irish Coffee

Terwijl we deze rustig opdrinken zien we buiten opeens twee hertjes lopen, vlakbij ons raam! Waarschijnlijk moeder en kind aan de formaten te zien.

Hertjes Hertjes Hertjes Hertjes Hertjes

Bij thuiskomt worden we opgewacht door Nova, die vandaag niet mee mocht. Ze is dan ook door het dolle heen als we weer allemaal thuis zijn.