Ierland Zomer 2016 Dag 18: Hé-Ho (in de mijn)

(Maar dan niet diamanten maar koper en geen dwergen maar Ieren)

Deze dag begint voor de meeste van ons niet zo leuk. Midden in de nacht horen we Silvia roepen. Kaja is niet lekker geworden en heeft haar bedje onder gespuugd. In de ochtend is ze gelukkig weer een klein beetje opgeknapt.

We slapen een beetje uit want met zo’n rare nacht is dat toch wel prettig. We hebben ook niet iets op de planning staan waarvoor we vroeg weg moeten dus dat komt goed uit. Even een dagje rustig aan doen is ook wel eens lekker.

Wel liggen er nog enkele klusjes die nog steeds gedaan moeten worden. Ronald besluit er hier een paar van op te pakken en aan Maja uit te leggen hoe ze met de aangeschafte Dia-digitizer de oude dia’s kan digitaliseren. Weer iemand blij gemaakt. Ook sluit hij de nieuwe Canal Digital decoder aan in de slaapkamer, check!

Er staat niet heel veel wind, maar Ronald heeft twee vliegers meegenomen en die wil hij toch nog een keer uitproberen. Met veel moeite en geluk gaat het ding toch de lucht in. Het is wel uitkijken voor de verschillende palen met kabels die rondom het huis staan. Helaas is de wind niet stabiel genoeg en stort de matrasvlieger na een paar minuten weer ter aarde. De andere vlieger proberen we maar niet eens.

Vlieger

Vlieger

Roland en Silvia blijven niet thuis en gaan op pad richting Allihies. Het is niet bepaald strandweer, maar dat wil niet zeggen dat je niet naar het enige zandstrand in de omgeving kunt. Je hoeft ook niet het water in natuurlijk.

Allihies Dorpskern

Allihies Dorpskern

Strand

Strand

Strand

Daar in de buurt staan ook nog oude kopermijnen die wel een bezoekje waard zijn. Zeker als je van mooie stenen houdt.

Noordelijke toren Kopermijn

Noordelijke toren Kopermijn

Kopermijn Kopermijn

Thuis heeft Kaja bij Carla een middagdutje gedaan en wil voetbowlen… voetballen dus.