Ierland Zomer 2016 Dag 15: Big City

Cork is de grootste plaats die hier “in de buurt” ligt (en na Dublin sowieso ook de grootste stad van Ierland). Omdat we verschillende plekken (lees: shopping centra) aan willen doen, moeten we vroeg vertrekken. Zo rond 11u zijn we bij het Ballincollig Shopping Centre. Aan de ene kant van het parkeerterrein ligt een enorme Tesco en aan de andere kant het winkelcentrum.

Ballincollig Shopping Centre

Ballincollig Shopping Centre

Silvia, Roland en Kaja gaan leuke kleertjes voor Kaja zoeken en de rest van de dames duiken de hobbywinkel in. Ruim een uur later houden we het voor gezien en gaan we lunchen en boodschappen doen bij het Wilton Shopping Centre. Hier zijn we op de heenreis naar Ierland ook geweest. Na de lunch verspreid iedereen zich en gaat zijn of haar eigen ding doen. Er zijn nogal wat winkels en bijna overal wordt wel even rondgeneusd. Een paar uur later en met een flinke buit stappen we weer de auto in. We gaan nu echt de stad in van Cork. Het is inmiddels al ruim na 3’en. De eerste parkeergarage die we in willen blijkt maar tot half 7 open te zijn. Dat heeft geen zin omdat we ook nog uit eten willen in Cork. Door naar de volgende. Hennie, Maja en Arie zijn daar al naar binnengereden als Marleen ziet (of denkt te zien) dat deze garage maar tot half 8 open is. Dat schiet ook niet op, maar we krijgen door de dikke lagen beton van de parkeergarage via de portofoons geen contact meer met de rest om dat door te geven. We besluiten door te rijden naar een 24 uurs garage aan de overkant van het water. Als we elkaar eenmaal gevonden hebben blijkt dat die eerste garage tot middernacht open is en Marleen gewoon niet goed gekeken heeft. We reserveren bij het restaurant en gaan de stad in. De H&M, nog een hobbywinkel, Eason… Ook hier slagen de meeste van ons voor diverse spullen.

Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City Cork City

Uitgetelde Nova

Uitgetelde Nova

Eten doen we bij Luigi Malone, waar we 2 jaar geleden geluncht hebben.

Als we weer naar de parkeergarage lopen zien we dat naast een afgebrand steakhouse een mooie muurschildering is gemaakt.

Muurschildering

Muurschildering

SteakVlam House

SteakVlam House

Tegen de tijd dat we weer naar huis rijden is het al half 10. Het begint te schemeren en dus gaan bij de meeste auto’s de lampen aan. Deze zijn voor Ronald precies fel genoeg om hem te verblinden, maar het is nog niet donker genoeg om zijn nachtbril op te zetten want dan ziet hij de contouren van de berm niet goed meer. Dan maar rustiger rijden. Tegen de tijd dat het echt donker is begint ook de vermoeidheid toe te slaan. Marleen helpt Ronald door aan te geven naar welke kant de volgende bocht gaat. Dit helpt niet alleen met het rijden zelf, maar ook om beide wakker te blijven na deze lange dag. Om kwart voor 12 zijn we eindelijk thuis en duikt iedereen vrijwel meteen zijn of haar bed in. Morgen lekker uitslapen en we zien wel wat we gaan doen.