Ierland Zomer 2016 Dag 12: Vissen

Omdat het ook vandaag weer lekker weer is, gaan Hennie, Arie, Ronald, Marleen, Silvia, Roland en Kaja op zee vissen.  Maja en Carla blijven thuis, die hoeven niet zo nodig het water op. Ook Nova laten we dit keer thuis in tegenstelling tot vier jaar geleden. Ze vindt het dan wel erg leuk op het water, maar echt praktisch is het niet.

Mooi weer

Mooi weer

De hengels staan al klaar

De hengels staan al klaar

Het waait hierboven wel flink, maar het lijkt erop dat het beneden op het water minder hard waait. Als we eenmaal beneden zijn met de boot waait het er toch nog stevig en zijn de golven iets hoger dan we gehoopt hadden. Niet zo hoog dat we niet het water op kunnen gelukkig. Helaas waait de wind ook uit de verkeerde richting (je wilt de wind zo dat je terug naar land drijft in plaats van steeds verder de baai uit…)

Hennie en Arie gaan als eerste de boot in varen hem rustig en voorzichtig naar het trapje. Daar stappen eerst Roland en Silvia in, daarna volgt Ronald met Kaja en als laatste stapt Marleen in de boot.

Boot in het water

Boot in het water

Varen naar de trap in de kade

Varen naar de trap in de kade

Eenmaal op de gewenste plek aangekomen (dankzij de stuurkunsten van Kaja die naar haar eigen zeggen “aan het rijden” is door aan het grote (nep)stuur voor in de boot te staan), hangen eerst Marleen, Roland en Arie de hengels over boord en laten ze de tuigjes zakken. Het duurt niet heel lang voordat Roland de eerste vangst heeft (beginnersgeluk noemen we dat): een middelmaat Pollak. Arie volgt al snel, bij Marleen duurt het wat langer (we besluiten later om bij Marleen een ander tuigje er aan te hangen met ander nep aas).

Kaja achter het stuur

Kaja achter het stuur

De eerste vangst

De eerste vangst. Helaas valt de onderste pollak van het haakje voordat deze boven de boot hangt.

Een pollakje

Een pollakje

Best ruw water

Best ruw water

De tweede vangst

De tweede vangst

Makreel

Makreel

Schijtmakrelen (letterlijk)

Schijtmakrelen (letterlijk)

Ook Marleen heeft beet

Ook Marleen heeft beet

Nadat dit trio een leuk aantal pollakken en makrelen gevangen heeft, wisselen we en gaan Silvia, Ronald en Hennie vissen. Die vangen helaas een stuk minder, maar toch heeft iedereen minstens 2 vissen aan de haak gehad.

De totale vangst is best leuk: 22 pollakken en 20 makrelen.

De volledige vangst

De volledige vangst

Pollak

Pollak

Makreel

Makreel

Ondertussen liggen Maja en Carla thuis heerlijk van de zon te genieten in de binnentuin. Ook Nova doet mee, door af en toe eigenwijs te zijn en niet onder de parasol maar in de volle zon te gaan liggen.

Wanneer iedereen weer thuis is, gaan we allemaal met ons eigen ding aan de slag. Zo moet uiteraard iedereen die gevist heeft om de beurt douchen, past Marleen terwijl Roland en Silvia daar mee bezig zijn op Kaja door met waterspeeltjes en een emmer water in de zon te spelen, maakt Hennie de vis en Arie de boot schoon en is Ronald bezig met de voorbereidingen voor de BBQ.

Vis schoonmaken

Vis schoonmaken

Rookoventje

Rookoventje

Gerookte makreel

Gerookte makreel

Ronald aan de BBQ

Ronald aan de BBQ

’s Avonds is Ronald aan het BBQ’en, waar uiteraard veel te veel voor in huis gehaald is, maar dat komt later in de week nog wel op!