Horoscopen…

Vaak genoeg (of eigenlijk bijna altijd) zijn horoscopen maar door iemand uit zijn of haar duim gezogen.

Soms bevatten ze echter een kern van waarheid. De karaktertrekken van sterrenbeelden willen bijvoorbeeld nog wel eens aardig goed kloppen, en het overzicht van “wat voor relatie krijg je wanneer je sterrenbeeld x met sterrenbeeld y kruist” klinkt aannemelijk. Een voorbeeld:
“Aardeman – Watervrouw”. Een plens water maakt harde aarde soepel… Jullie kunnen niet begrijpen dat er mensen zijn die van wilde seks houden. Het is toch veel lekkerder om het rustig aan te doen? Jullie zijn allebei heel romantisch en bovenal heel erg lief voor elkaar. Waarschijnlijk blijven jullie altijd samen.”
In het voorbeeld hier ging het om een Stier (ik) en een Kreeft.

Uiteraard staan er in de Metro wel eens horoscopen waarvan je zou willen dat ze uit zouden komen (zoals het tegenkomen van de ware ;-)).

Ik hoop echter dat die van vandaag niet uitkomt:

“Stier 20/4-20/5
Een goede vriendschap spat uit elkaar. Je leven staat op de kop omdat jij dit beschouwde als een van de fundamenten in je leven.”

Dat ik erg veel waarde hecht aan mijn goede vriendschappen moge duidelijk zijn. Ik heb er bovendien al niet te veel welke ik echt goede vriendschappen durf te noemen, en ik zou er niet aan moeten denken een van die goede vrienden als vriend kwijt te raken.