Onrecht op de HU

Als er iets is waar ik erg slecht tegen kan, is het als studenten slecht behandeld of niet serieus genomen worden.
Als dit dan ook nog eens vrienden van mij zijn, heb je me al helemaal kwaad…

Het gaat hier om studenten Information Engineering, welke het semesterprogramma Intelligente Kennis Systemen volgen.

Ze kregen drie weken voor het begin van het semester te horen dat het ineens niet meer intern maar op de Universiteit gegeven zou worden, met als toezegging dat er voor hun niets zou veranderen behalve de locatie.
Al vrij snel bleek echter dat de lessen en tentamens gewoon op Universiteit niveau waren. Daarnaast hebben ze geen herkansingsmogelijkheden en geen vakanties, en waren er nog een aantal andere dingen niet helemaal volgens het HBO regelement.

Van de week hoorde ik zelfs dat voor een van de vakken voorkennis vereist is welke totaal niet aanwezig is bij deze studenten. Dus naast het feit dat het sowieso al stof op een hoger niveau is, moeten ze ook nog voorkennis zien bij te spijkeren in een zeer korte tijd…

Officiƫel mag ik deze studenten natuurlijk niet helpen om hun beklag te doen, ik ben immers een HU medewerker. Maar ik kan het ook niet aan om gewoon stilletjes vanaf de zijlijn toe te kijken, dus help ik ze waar ik kan.

Vandaag kreeg ik dan toch nog een beetje goed nieuws:

Eindelijk gaat de extra begeleidingdocent actie ondernemen. Een docente heeft beaamd dat wij ongeveer 1% kans maken om het te halen. En mede dankzij haar gaat hij nu dus eindelijk naar Henk, om te vertellen dat dit niet haalbaar is.

Gaat het dan misschien toch nog een beetje de goede kant op?