Pepernoten eten, het mag weer!

Zo printte ik een paar weken terug nog een grote NEE-NEE, Geen Pepernoten voor Sinterklaas poster af, vorige week was het een JA-JA, pepernoten eten, het mag weer poster:

Pepernoten eten, het mag weer

Dit ter voorbereiding op wat zaterdag had moeten komen: samen met Floris en Pim zou ik er voor gaan zorgen dat deze poster op TV zou gaan komen tijdens de intocht van Sinterklaas.

Helaas mocht het niet zo zijn.

Allereerst een storing in de hoogspanningsregeling in de trein van Utrecht naar Amersfoort waardoor we onze aansluiting misten. Vervolgens had de volgende trein naar Zwolle vertraging waardoor we in Zwolle, jawel, de trein naar Kampen net niet haalden.

Toen we uiteindelijk toch nog ruim optijd op de afgesproken plek stonden –

Plattegrond Route
Hier stonden wij, halverwege tussen de twee onderste zijstraten langs die blauwe lijn.

– keek iedereen van de NPS en DutchView, ook de mensen zonder camera, alleen naar het publiek aan de overkant van de straat (binnenring) terwijl de grote mensen massa’s toch echt aan onze kant van de straat (buitenring) stonden…

Hierna hebben we nog geprobeerd Sinterklaas weer in te halen en verderop langs de route te gaan staan, maar telkens als we weer langs de route stonden was hij al net langs gekomen…

Eenmaal op het plein aangekomen was de aftiteling al begonnen.

Enigsinds teleurgesteld poseerden we even later, op weg naar huis, nog even op station Kampen met onze mooie poster:

De volgende dag thuis, kijkende naar de herhaling van de intocht, zag ik tot mijn grote verbazing dat de poster wél een beetje in beeld is geweest.
Omdat je heel goed moet zoeken in het filmpje, hier twee snapshots als guidelines:

Recht onder het M&S bord aan de gevel dus. Zoek ons nu maar op in het filmpje zelf.
Let op, file is 25MB, 30 seconden, HQ MPEG2 want anders was het al niet eens meer te zien door de kwaliteitverlies door codec. Eerst even downloaden en dan pas afspelen dus!

We zijn dus eerst een seconde schuin van voren in beeld, dan schakelen ze over naar de camera die ons al voorbij was en daar zie je dus nog een splitsecond de poster schuin van achteren.
Alsof ze bewust de poster buiten beeld gehouden hebben…

Kan ik me ergens goed voorstellen hoor, dat men de opdracht heeft gekregen spandoeken zo veel mogelijk buiten beeld te houden, maar wij stonden hier verdorie in opdracht van een NPS programma ja! HMPF :-(.

(Nouja, ‘t zal ook wel niet expres gedaan zijn, maar ‘k moest even m’n frustratie kwijt, sorry.)

Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen, we hebben echt ons best gedaan. Het mocht alleen jammer genoeg niet zo zijn :-{.

De poster zelf heeft het hele avontuur in ieder geval overleefd en ligt veilig bij mij thuis.
Misschien een idee om volgend jaar hem aan twee pieten mee te geven in de optocht zelf? 😉

Met dank aan Sirolf hebben we naast de foto’s ook de videobeelden nog:

Ach, ondanks alle tegenslagen hebben we in ieder geval een leuke gezellige dag gehad.

En de eerste pepernoten? Die hebben we uiteraard pas gegeten nadat we telefonisch bevestiging hebben gekregen dat de goede Sint voet aan wal gezet had :-).