Lopen voor de LOL

Vanmiddag hadden we bij het CrossRadio programma LunchBreek Gijs Beukhof te gast.

Gijs is de voorzitter van de Stichting Leukemie. Hij was er om te vertellen over de stichting, en over de actie Lopen voor de LOL waar wij eerder deze week ook al aandacht aan besteedden*.

Lopen voor de LOL is een sponsoractie. En wat gaan we dan lopen? Nou, een marathon!

Het concept is vrij simpel: men geeft zich op om mee te lopen met de Jaarbeurs Utrecht Marathon 2008 in een afstand naar keuze (5km, 10km, 21km of 42km), meldt zich aan bij de Stichting Leukemie en gaat opzoek naar sponsors.

De HU draagt hierbij haar steentje bij: voor elke student en/of medewerker die mee loopt namens de Lopen voor de LOL actie doneren zij 10 euro. En daar hadden wij dus afgelopen woensdag een medewerkster over aan de telefoon*.

Vandaag zouden we Gijs bellen om de noodzaak van de actie telefonisch nog eens extra duidelijk te maken. Maar, wat bleek nou? De Stichting Leukemie zit hemelsbreed nog geen 600 meter van onze studiolocatie af! Dus, we hebben Gijs uitgenodigd om de uitzending live in de Studio bij te wonen.
Een geweldige keuze mag ik zeggen, want Gijs heeft aardig wat mooie en ontroerende verhalen verteld terwijl On Air de muziek draaide, en tussen de platen door de luisteraars goed verteld waarom de Stichting Leukemie donaties goed kan gebruiken.

Maar ja. Dan komt er op eens zo’n moment waarop mede-DJ Arno zich On Air* af begint te vragen of hij niet ook mee moet lopen, en daar vervolgens JA op zegt. Ergens halverwege de hier op volgende plaat wordt ook mij duidelijk dat ook ik er niet onder uit kan*.

Arno en ik gaan samen, op tweede paasdag, als CrossRadio LOL Team, 5KM van de Jaarbeurs Utrecht Marathon meelopen voor het goede doel.

Nou zoeken we alleen nog sponsoren 🙂

Kom op, sponsor die paar euro, het is immers voor het goede doel! Mail ons even.

* De fragmenten zijn terug te luisteren op CrossRadio.nl