Ierland Zomer 2014 Dag 15: Killarney

Omdat we nog naar Killarney en Cork willen kijken we waar de weersvoorspellingen het best zijn. Weersvoorspellingen zeggen hier meestal niet zoveel, maar in de steden heb je nog kans dat ze redelijk kloppen. Vandaag dus naar Killarney, daar zal het waarschijnlijk droog blijven.

We nemen een zeer toeristische route (want eigenlijk gaat het niet zo zeer om Killarney zelf, maar de mooie uitzichten onderweg). Vanaf het huis rijden we naar Glengarriff, eigenlijk totaal de verkeerde kant op, maar omdat we zo rijden kunnen we vanaf Glengarriff de Caha Pass (ook bekend als de “tunneltjesroute”) naar Kenmare nemen.

De tunneltjesroute.

De tunneltjesroute.

Donker en nat in de tunnel.

In de tunnel is het vrij donker maar vooral erg nat. Het is op sommige plekken net alsof het zeer plaatselijk stortregent, zo hard valt het water in kolommen van een vierkante meter vanuit het rotsachtige plafond naar beneden.

Nog meer maar kortere tunneltjes.

Nog meer maar kortere tunneltjes.

Uitzicht aan de Kerry kant van de tunnels.

Uitzicht aan de Kerry kant van de tunnels.

Halverwege deze route stoppen we even bij het Molly Gallivan’s Visitor’s Centre. We besluiten na een plaspauze door te rijden en in een volgende vakantie hier wel ook alles te bekijken.

DruidsView.

Bij het visitors centre staat een uit één stuk gemaakte houten druïde die uitkijkt over de vallei.
Ronald had op deze foto z’n buik wel in mogen houden…

Het uitzicht van de druïde.

Het uitzicht van de druïde.

Vanaf Kenmare rijden we over de N71 naar Killarney. Onderweg stoppen we bij Ladies View om van het uitzicht te genieten, en rijden we verder dwars door het Killarney National Park heen.

Het uitzicht bij Ladies View.

Het uitzicht bij Ladies View.

De Lakes of Killarney.

De Lakes of Killarney.

Vervallen kasteeltje onderweg.

Vervallen kasteeltje onderweg.

Nog een tunnel!

Nog een tunnel!

In Killarney zelf hebben we ons beperkt tot het Killarney Outlet Centre.

Hennie kwam uiteindelijk bij de Army Surplus Warehouse naar buiten met een nieuw kruiwagenwiel, een helm met spatscherm voor als hij het gras gaat striemen en een nieuw hangslot voor het grote hek van de oprijlaan voor wanneer ze naar huis gaan.

Marleen heeft bij de Paco Store nog een paar wandelschoenen met “25% korting” weten te scoren (van €69,99 voor €39,99, wat volgens onze berekeningen 43% korting is, maar goed, wij klagen niet hoor).

Vervolgens nog even naar de Lidl en de Tesco want ja, we zijn nu in een grote stad dus meteen maar profiteren van de relatief goedkopere supermarkten hier.

Terug vanaf Killarney naar huis heeft Marleen weer gereden. Dit keer rijden we over de N22 en de R569: een route met ook wel een paar mooie uitzichten maar lang niet zo “scenic” als de heenweg. Tevens is deze route ook een paar kilometer langer, maar hij rijdt een stuk lekkerder waardoor je qua tijd net zo snel in Kenmare uit komt (en al helemaal wanneer je geen irritante, langzaam rijdende, de weg blokkerende toeristen voor je neus hebt natuurlijk).