Ierland Zomer 2016 Dag 01: Rijdend in een Treintje

Na weken van voorbereiding, lijstjes en inkopen is het eindelijk zover; we gaan weer naar Ierland. Deze keer gaan we met de hele familie (Ronald zijn ouders Arie en Carla, zijn zus, zwager en nichtje Silvia, Roland en Kaja en de hond van zijn ouders Nova). Ronald heeft voor de heen- en terugreis een uitgebreide planning gemaakt en daar hebben we onderweg al veel plezier van gehad.

 

Reisschema heenreis

Het reisschema voor de heenreis.

Overzicht Service Stations

Een overzicht van alle Service Stations op de route, zodat we onderweg nog met pauzes kunnen schuiven.

Gelukkig hadden we alles op donderdag al ingepakt klaarstaan en in de auto getetrist. Alleen de allerlaatste dingen moesten er vanmorgen nog bij, maar dat is niet meer zoveel werk. Op naar Utrecht om de rest van de familie op te halen.

Nova in de auto

Nova in de auto

Auto klaar voor vertrek

Auto klaar voor vertrek

Nova is het nu al zat

Nova is het nu al zat en we zijn nog niet eens vertrokken…

Om half 11 zijn we vanuit Utrecht vertrokken, een uur eerder dan gepland. Omdat het eerste stuk tot Gent behoorlijk druk was, was dat ook helemaal niet erg.

Tanken in Gent

Tanken in Gent

Goedkope benzine!

Goedkope benzine!

Eenmaal bij Calais hadden we na het inchecken van Nova en het door de paspoortcontroles rijden nog wat tijd over voor een plaspauze en een hapje eten.

Nova inchecken bij Eurotunnel

Nova inchecken bij Eurotunnel

Klapdeuren en rolluiken

Klapdeuren en rolluiken. Eerst klappen de deuren links en rechts dicht (liggen daarvoor vlak tegen de buitenwand aan), daarna komt daar tussen een rolluik naar beneden.

In de trein

In de trein

In de trein

In de trein

Wachten bij douane

Wachten bij de Douane, twee keer (eerst Frankrijk uit, dan “Engeland” in, binnen 200 meter).

Heftig prikkeldraad

Heftig prikkeldraad

Aangekomen aan de andere kant van het kanaal ging de reis verder. Bij Londen hadden we pech en reden we een flinke file in. Dit alles ook nog eens met een felle zon, waar we omdat we naar het westen toe reden vol inkeken…

Service station

Service station

Omdat de tussenstops uit voorzorg al een beetje ruimer dan nodig berekend waren, hadden we genoeg speling en hebben door ook één stop te laten vervallen toch de boot nog ruimschoots gehaald. Wel hebben we het laatste stuk enkele flinke buien gehad.