Ierland Zomer 2016 Dag 02: Welcome To Ireland

Dankzij Priority Boarding (uit het Premium pakket terwijl we voor Flexi geboekt hebben, gratis extraatje dus..) mogen we als een van de eersten om 1:45 de boot op en kunnen we naar onze hut voor de nacht.

We hebben twee hutten geboekt, zodat Roland en Silvia in de ene hut kunnen slapen en Ronald, Marleen en Nova in de andere. Carla en Arie zijn met Kaja elders gaan zitten zodat diegenen die over een paar uurtjes ook weer moeten gaan rijden goed aan hun rust toe komen (zij kunnen immers ook in de auto nog slapen).
Helaas zitten onze hutten helemaal vooraan de boot (onder de stuurhut), met als gevolg dat de hutten best wel op en neer gaan door de deining. Arie en  Carla zitten in het midden van de boot en hebben nergens last van…

 

De hut

De hut

De hut

De hut

We zetten de wekker om 5 uur, maar doordat de tijd van het telefoonnetwerk aan boord van de boot een uur verkeerd staat (op Nederlandse tijd in de Engelse tijdzone…) gaan de telefoons pas een uur later af. Gelukkig werkt onze interne wekker beter en zijn we om kwart over 5 wakker. We zoeken Arie, Carla en Kaja weer op en wachten op het seintje dat we naar de auto’s mogen.

Rosslare Harbour

Rosslare Harbour

Loopbrug voor voetgangers

Loopbrug voor voetgangers

Bijna bij de kade

Bijna bij de kade

Nova op de boot, wachtend op het sein dat we naar de auto's mogen

Nova op de boot, wachtend op het sein dat we naar de auto’s mogen

In Ierland was het helaas zoals je in Ierland kan verwachten… grijs en nat. De weg naar Cork was goed te doen. De wegen zijn er breed en overzichtelijk. In Cork nog even ontbeten (het was toen immers rond half 10) en boodschappen gedaan bij de Tesco.

Vanaf daar werden de wegen alsmaar smaller en bochtiger. Goed opletten dus. Gelukkig kent Ronald er goed de weg. Na een lange reis kwamen we rond het middaguur aan bij zijn grootouders in Caherkeem.

Het weer (en uitzicht) bij aankomst

Het weer (en uitzicht) bij aankomst

Home Sweet Home

Home Sweet Home

Vanwege de zeer korte nacht zijn de meesten van ons na wat gedronken te hebben (koffie/thee met gebak) even ingedut tot het tijd was voor het avondeten: door Maja (de oma van Ronald) gemaakte groentesoep met stokbrood.