Ierland Zomer 2004 Part 1

Maandag 5 juli

0420 Vertrek vanuit Helmond. Uitgezwaait door familie Blakenburg.
0545 We zijn in België.
0610 Even pauzeren bij een verlaten Texaco.
Komt even later een trucker Diesel tanken, met draaiende motor en een brandende sigaret in de hand…
0620 On the road again!
0645 Voor het eerst dat we Calais op de borden zien staan.
0702 Sjors zet de CD-speler in de auto op DiscShuffle.
Het commentaar: “Ben nu wakker genoeg voor K3”.
0707 Zon! Het was wel al licht buiten, maar nu breekt eindelijk het zonnetje door.
0727 La France!
0751 We rijden Calais binnen.
0755 Even de benzinetank volgooien voor E 1,08 per liter.
0806 Bij de Hoverport van Hoverspeed.
Wacht even. Hoverspeed?
*Broekie kijkt op de tabel met inchecktijden en roept een “Oeps”.*
Daar hadden we dus maar 1 uur van te voren in hoeven checken ipv twee.
Gelukkig kwam de man van het kantoortje alwaar Broekie de voucher inruilde voor de tickets al met de oplossing om gewoon een boot eerder te nemen.
Bij de paspoortcontrole wordt ook even de auto gecontroleerd. Nouja, een mannetje vraagt vriendelijk of Sjors even mee wil lopen en de kofferbak open wil maken, werpt een blik naar binnen en laat ons daarna doorrijden zonder ook maar iets aangeraakt of opengemaakt te hebben…
0900 Er komen auto’s van de boot af.
0920 We zitten inmiddels op de boot, en de deuren zijn dicht.
We gaan zo vertrekken, verwachte reistijd is volgens omroep 45 minuten.
0905 Land in zicht!
0922 En de boot is aangemeerd in Engeland.
Prachtig mooi weer zo te zien, paar kleine wolkjes, maar verder een stralend mooie zon.
0932 On the road again
0952 Even geld pinnen bij een Tesco. 20 pond, moet voldoende zijn voor vandaag.
1045 ClacketLane Travel Inn. Even een overnachting boeken voor 3 adults.
Ging om twee redenen niet. Ten eerste hadden we geen creditcard, maar dat wist de dame van het hotel nog niet. De reden waarom we weg gegaan zijn is omdat op de kamer van 50 pond per overnachting volgens de policy maar 2 adults mogen slapen, terwijl er ruimte is voor 4 personen. Dus dan moesten we twee kamers huren, kosten voor één simpele overnachting: 100 pond. Dacht het dus ff niet hè.
1210 Inmiddels de vierde poging van Roel en Sjors om een werkend toilet te vinden.
We zijn al bij drie benzinepompstations geweest, maar die hadden of een defecte wc of helemaal geen.
Ahh, daar komen ze al terug. Met een boekje van een andere hotelketen, TravelLodge. Maar een uitgebreidt onderzoek lijkt alweer hetzelfde probleem van 2 adults per kamer naar voren te brengen. Hoewel het in dit boekje erg vaag omschreven staat:
Do you have family rooms?
– Yes, family rooms can sleep any combination of adults and children, with a minimum of one adult and a maximum of four people in a room. Please note that two of the beds are only suitable for children both under 16 years of age.
– Check cot availability when making your booking.
Ga je je toch afvragen of ze 3 adults op 1 kamer nou wel of niet toestaan…
Maar daarnaast hebben we dus nog het probleem van geen creditcard. Van de week maar eens kijken of er geen DarkMyst stafleden in de buurt van Dover wonen en ons een overnachting aan kunnen bieden. Al wat we nodig hebben is immers iets om op/onder te slapen, meer niet (en we zijn niet veeleisend, zolang we maar aan slaap toe kunnen komen).
1328 Welcome to Wales.
1355 Even kijken of we ergens lunch kunnen halen.
Nou uhm, laten we dat dus maar niet doen. Goedkoopste wat we konden vinden was 4 pond voor een simpele voorverpakte sandwich. Da’s gewoon bijna 6 euro!
1405 Swansea op de borden, nog 37 mile.
1500 Al een tijdje in Swansea, de haven hebben we na wat zoeken ook al gevonden.
Dan toch maar even ergens iets eten, maar ja, we mogen de auto niet alleen laten want die breken ze zeker weten open.
Gelukkig hadden we vanuit de McDonalds perfect zicht op de auto, dus daar hebben we dan maar even snel iets gehaald (al was het duur).
Daarna de bergen in gereden en daar Herman Finkers geluisterd. We moesten immers onze tijd tot 18 uur doorbrengen.
1750 Toch nog iets voor 18 uur mochten we dan eindelijk het terrein op.
Aangekomen bij de docks liep er een meneer van de beveiliging die ons vertelde dat we er op konden vertrouwen dat hij de auto in de gaten zou houden, en dat we maar even onze benen moesten strekken en ons binnen konden verfrissen als we dat wilden.
Echter wilde hij later niet dat we foto’s maakten van de dock, welke we later uiteraard vanaf de boot alsnog genomen hebben…
Ook kwamen we net een Nederlands gezin tegen, met twee kleine kinderen die K3 liedjes liepen te zingen.
1850 Door de eerste poort, alwaar we de tickets hebben gekregen.
Inmiddels staan we in een baan naast dat Nederlandse gezin. Aangezien het er naar uitziet dat het nog wel even gaat duren, staan we later tegen de auto aan te leunen met muziek op. Op mijn verzoek wordt daar K3 van gemaakt, tot lichte vreugde van de jongedame (hoewel ze er volgens mij niet voor uit durfde te komen).
Kortom, het was alweer gezellig.
1925 De tweede poort door.
Duane, wordt alleen niets gecontroleerd, alleen onze boarddingpass wordt ingenomen.
2005 En jawel, eindelijk rijden we dan het schip op.
2145 En het schip vertrekt
2230 Weltruste!
In verband met het morgen weer vroeg op moeten en het feit dat we afgelopen nachten al niet zo goed geslapen hebben besluiten we maar vroeg naar bed te gaan. Roel gaat nog even douchen, maar daarna slaapt iedereen vrij snel.

Dinsdag 6 juli

0540 Alledrie wakker
0600 Koffie! Nouja, voor Roel en Sjors dan…
0800 Aangemeerd
0820 On the road again, ditmaal dus in Ierland.
Niet helemaal vlekkeloos, de poging om een shortcut te nemen mislukt, dus we nemen alsnog de door Opa aangeraden route naar de lange weg die ons naar “huis” zal leiden.
Eerst maar even tanken, voor het vergeleken bij het vaste land erg lage tarrief van slechts 97.9 eurocent per liter!
1145 En we rijden de oprit van het huis op. Lange reis, dus even flink uitrusten.
Nouja, eerst nog even lunchen en daarna alle spullen uit de auto halen.

‘s Avonds nog een stukje gewandeld naar het piertje. Roel ging al snel weer naar huis in verband met buikpijn. Maar desalniettemin was het een gezellige wandeling.

Woensdag 7 juli

Vroeg wakker, 6 uur al. Roel later op, rond een uur of half 9.
De buurvrouw gedag gezegd
Heerlijk mooi weer buiten, al is het ietwat frisjes, in de zon is het lekker.
Meteen even de buitenlamp van de garage gefixed. Hadden we vorig jaar al belooft, maar is er toen niet van gekomen. Ziet er naar uit dat er dit jaar zowiezo meer geholpen gaat worden, Sjors was vanmiddag ook al Opa aan het helpen om bosjes langs de weg weg te hakken en af te voeren.
‘s avonds voor de tv gehangen, om 22 uur nog even ge-internet en rond 23.30 naar bed gegaan.

Donderdag 8 juli

Wederom vroeg wakker, maar pas om half 8 opgestaan.
Na de koffie een “rondje” gereden. Via Allihies, naar CastleTown Bearhaven, de Healypass over en via Ardgroom weer terug naar huis. Sjors heeft mooie foto’s gemaakt van de pass, Lake Glanmore en een missrock.
Missrock’s zijn kringen van stenen waar vroeger illegale Katholieke missen gehouden werden in de tijd dat de Protestante Engelsen de Katholieke missen in kerken verboden hadden.

De vakantie gaat nu al geweldig goed. Sjors staat nu beneden te koken, ik heb Opa vanmiddag geholpen met het bijwerken van de oprit, en Roel ligt nu heerlijk rustig op de bank een boek te lezen.
Vanavond na het eten even Tony bellen om af te spreken hoe, waar en hoelaat we hem maandag op gaan halen. En dan maar hopen dat de spirit van het helpen in en rondom het huis niet toch alsnog inzakt…

Het eten was lekker. Na de koffie nog even naar buiten gegaan, maar het was iets frisjes. Een half uur later ging Sjors naar buiten, en ik hem achterna. Wat foto’s gemaakt, en daarna “even” de kas in om wat nectarines te plukken. Uiteindelijk hebben we ruim een half uur, als het niet langer is, in de kas rond gelopen om vanalles te plukken, een vogeltje te verjagen, en kwam Sjors met ideeën als een citroentaart, een toetje met aardbeien en nog veel meer.
Kortom, het is echt gezellig. Ik heb hier in Ierland altijd wel een beetje het gezelligheids-gevoel, maar zo sterk als nu heb ik het nog nooit gehad. Ik voel me gewoon echt gelukkig.
Jammer dat dat gevoel over twee weken waarschijnlijk weer tot een einde komt…

Vrijdag 9 juli

Het gaat elke dag weer beter, vandaag pas na 8 uur opgestaan.
Ontbijten, en dan met twee auto’s en twee aanhangers naar de champignonenkwekerij 75 kilometer verderop (zo’n 1,5 uur rijden).
En uiteraard afgeladen terug.
Maar, zelfs dat was heel gezellig.

Kortom, het is nog steeds een geweldige vakantie!

Tony komt maandag om 12.00 aan op het station in Killarney, alwaar wij hem op gaan halen. De zaterdag erna gaat hij dan weer terug, om optijd in Dublin te zijn om Egid een warm onthaal aan te bieden.

1 comments

  1. Egid heeft gemeld dat ik best op dinsdag pas bij Xerox mag zijn, maar dat ik dan ter compensatie wel in pak moet komen. Sounds like a fair deal to me.
    Dus als je me tot maandag kan verdragen blijf ik iets langer 🙂

    Treinkaartje kost 62 euro 50 trouwens, voor een “maandretour”. (Single ticket kost 55 euro, dus twee single tickets is een stuk duurder). Reserveren wordt aangeraden, dus ik ga zo even de stad in om te zien waar Dublin Heuston ligt (weet alleen Pearse Street) en dus een kaartje aan te schaffen.
    Ik zit 3,5 uur in de trein en hoef niet over te stappen, en ik lees informatie over catering (woei!). Smijt wel wat kleding in m’n rugtas, dan hoef ik niet met een koffer te slepen (zie ik niet zitten in de bus, is geen ruimte voor). Trein gaat 08:30 weg, eerste bus rond 06:00 ‘s morgens, dus dat gaat helemaal goedkomen. Bergschoenen gaan mee, en even m’n MP3’tjes overzetten werkstation -> laptop.

Comments have been disabled.