Het gaat er niet om hoe anderen over je denken…

Maar hoe je over jezelf denkt.

De wijze woorden van Do een aantal weken terug.
Wat ik niet iedereen verteld heb is dat ik een aantal weken terug overwoog te stoppen met de opleiding. Met name een van de curriculum-coordinatoren zei dingen die mij een zeer negatief beeld gaven.

Do heeft me er op gewezen dat het geen fuck uitmaakt wat anderen van mij denken. Dat ik m’n geluk niet moet halen uit wat anderen van mij vinden, dat ik niet continu bezig moet voor anderen om me zelf goed te kunnen voelen.
Dat ik dus mezelf voorop moet stellen, en dan pas de rest.

Deze vakantie heb ik dat voor zover mogelijk gedaan. Ik heb de tijd voor mezelf genomen, dingen voor mezelf gedaan, en op momenten dat ik gewoon echt iets móést doen, iets gedaan.

Ik ben meer naar mezelf gaan kijken. Maar om heel eerlijk te zijn ben ik helemaal niet blij met wat ik zag.
Ik beweeg te weinig. Ik heb het laatste half jaar veel te weinig uitgevoerd. Ik ben lui. M’n bloeddruk is de laatste tijd wat hoog, als ik niet meer beweeg en let op wat en hoeveel ik eet krijg ik straks nog gezondheidsproblemen.

Kortom, Ronald, je moet:
– Meer bewegen
– Meer doen en minder beloven
– Niet alles op de lange baan schuiven, maar doen zodra dat kan
– Weer het vaste ritme van uiterlijk 7.30 opstaan en uiterlijk 23.30 naar bed gaan vinden
– Beter voor jezelf zorgen
En uiteraard, je beter over jezelf gaan voelen.

Het feit dat ik me weer eens eenzaam voel helpt echter metname aan dat laatste niet echt mee. Maar goed, laat ik Do z’n advies proberen te gebruiken, en het feit dat ik geen “significant other” heb niet het mezelf goed voelen in de weg laten staan. (<< Is dat eigenlijk wel een zin?)