Inhaalslag deel 2: Labbeheerder

Zoals al eerder vermeld ben ik eindelijk officiëel in dienst bij de HU. Nouja, bijna dan.
Ik werk via Interval Services, en ben dus gedetacheerd naar de HU.

Wat mijn functie als labbeheerder precies inhoudt? Dat weet niemand :-P.
In het kort komt het er op neer dat ik verantwoordelijk ben voor het beheer van de apparatuur in de labs. Tot nu toe betekend dat vooral een hoop problemen oplossen, aangezien een hoop apparatuur half defect of anderzijds onbruikbaar is op het moment…

Naast mijn officiële functie heb ik de afgelopen tijd ook de projectgroep PIE (van de opleiding Information Engineering, waar ik eigenlijk dus helemaal niets mee te maken heb) met het een en ander geholpen.

Het begon allemaal met een door hen geïnstalleerde Windows 2003 server. Hiervoor hadden ze inmiddels een geldige licentie nodig, aangezien de trailperiod aan het verlopen was. Uiteraard gaat dit bij de HU niet zo makkelijk, en na weken zeuren hebben we de moed maar opgegeven en besloten linux op de server te zetten.

Dus, ik bied ze aan om te helpen bij de linux installatie. Zelfs een backup plan had ik al doorgesproken met een van de projectgroepleden, maar ze wilden eerst zelf nog een volledige backup maken. En hier ging het gigantisch mis.

Tony heeft het al vaak gezegd, en Roel volgens mij ook: softraids zuigen. Ze hadden in de softraid een RAID1 aangemaakt van twee 80GB hardeschijven. Maarja, in windows zie je dan én de RAID volume én de losse hardeschijven. Als je dan vervolgens in windows ook partities aan gaat maken op de tweede schijf, stopt de RAID controller met het mirroren om dataverlies tegen te gaan. Tot dusver prima.

Norton Ghost sprak echter de RAID controller aan, die uit haar slaap ontwaakte. En vrolijk begon disk0 weer naar disk1 te mirroren. Gevolg: alle data op disk1 is verloren gegaan. Zo hebben zij dus vakkundig een server om zeep weten te helpen ;-).

Inmiddels draait deze server Gentoo en dus als een zonnetje :-P.

Mede dankzij de service van mijn kant (pogingen tot het verkrijgen van een licentie, het recoveren van de data en vervolgens het geheel begeleiden van het Gentoo installatieproces) is mij gevraagd mee te gaan naar Ierland voor een studiereis eind januari. Waar ik eerst nee heb gezegd omdat ik vond dat ik er niet bij thuis hoorde (ik hoor immers niet bij die opleiding), werd ik later zo’n beetje gedwongen toch mee te gaan toen bleek dat ook hun tweede keus niet mee kon gaan.

Dussuhm, nou ga ik eind januari maar mee naar Ierland. Ach, het is een gezellige groep en dus zal het daar in Ierland ongetwijfeld een gezellig zooitje worden 😉

PS: Mood = sick, afgelopen dagen een beetje grieperig geweest en nu heb ik last van mijn jaarlijkse zeehondenimmitatie. Opzich niet zo verkeerd dat ik daar nu last van heb, normaal komt dat eind januari en zou ik er dus in Ierland last van hebben…