Serious Request 2006

Gistermiddag om 17:37 was het dan eindelijk zo ver, de drie 3FM DJ’s welke 6 dagen lang zonder eten opgesloten hebben gezeten in het glazen huis op de Neude in Utrecht mochten weer naar buiten.

En dan het eindbedrag, om emotioneel van te worden!
Er werd in Nederland 1.648.495 euro opgehaald. De Nederlandse regering deed daar nog eens 1.000.000 euro bovenop.

Studio Brussel uit Belgiƫ, dat dit jaar ook meedeed aan de actie, haalde een bedrag binnen van 2.419.426 euro. Onder de luisteraars werd ruim 1,1 miljoen euro op gehaald. De Vlaamse regering deed daar 100.000 euro bovenop en de federale regering verdubbelde het eindbedrag.

De totale tussenstand in Nederland en Belgiƫ komt daarmee uit op 5.067.921 euro. Nog niet al het binnengekomen geld is geteld, dus de stand is nog niet definitief. Het geld gaat via het Rode Kruis naar de slachtoffers van landmijnen.

De opleiding Mediatechnologie heeft ook meegeholpen aan deze actie door middel van een loopbandengame. Op zich een goede actie, het zorgde er wel voor dat er meer mensen naar de Neude kwamen om een kijkje te nemen en als ze daar waren nog iets langer te blijven. Maar ik vind wel dat we volgend jaar de actie wat meer moeten ondersteunen op het gebied van bekendheid. Er zijn achteraf te veel mensen (zelfs MT studenten!) die niet eens van de actie gehoord hebben…