Ierland Zomer 2014 Dag 1: Holiday

Vandaag is het eindelijk zo ver, na een lange tijd van aftellen is het moment daar: Ietsie Pietsie Pansie, wij gaan op vakantie!

Vanmorgen waren we al ruim voordat de wekker ging wakker. Alles stond al klaar om op vakantie te gaan, op enkele dingen uit de koeling na.

Ronald met de koffer in de gang.

Ronald met de koffer in de gang.

Om 6.00 staat alles in de auto en gaan we op weg naar Utrecht om naar Ronald’s ouders te gaan, waar vandaan Carla ons naar Schiphol zal brengen. Wel moet eerst Nova nog een spuitje krijgen voor haar allergieën.

Eenmaal op Schiphol hebben we de koffers snel zelf ingecheckt en kunnen we naar de gate (D31).

Aangekomen op Schiphol, op weg naar de incheckbalie.

Aangekomen op Schiphol, op weg naar de incheckbalie.

Omdat we (heel) vroeg ontbeten hebben, hebben we op weg naar de gate nog een tweede ontbijt genomen. We waren ruim op tijd bij de gate, maar helaas was het vliegtuig dat niet met als resultaat 30 minuten vertraging. Maar goed, we zijn onderweg.

Het vliegtuig staat klaar bij de gate.

Het vliegtuig staat klaar bij de gate.

Ronald in het vliegtuig.

Ronald in het vliegtuig.

Marleen in het vliegtuig.

Marleen in het vliegtuig.

Cork vanuit de lucht.

Cork vanuit de lucht.

In Cork, onze bestemming, worden we opgevangen door de grootouders van Ronald: Hennie en Maja. Eerst gaan we Cork City in voor wat (vlees)boodschappen op de English Market en de lunch (Luigi Malone). Vervolgens door naar de Lidl en Tesco voor de gewone boodschappen. Daarna gaan we echt op weg richting het huis van Hennie en Maja. In Castletownbere stoppen we nog even bij de groenteboer en bij een andere supermarkt voor echt de allerlaatste dingen. Eenmaal bij het huis krijg ik eerst een rondleiding door het huis. Gelukkig maar want het is echt groot. Je zou er prima verstoppertje kunnen spelen en als je elkaar zat bent hoef je elkaar daar niet tegen te komen.

De boodschappen worden uitgepakt en het avondeten wordt bij elkaar gesneden. Voor we het weten is de eerste dag van onze vakantie alweer voorbij.