Ierland Zomer 2014 Dag 3: The Cave

Vanmorgen zijn we (een deel van) de Coastal Route vanaf Eyeries richting Ardgroom afgereden. Langs deze route vindt je onder andere de Kilcatherine Curch, een hele oude “kerk” met begraafplaats.

 

Kilcatherine Church

Kilcatherine Church

Een van de oudste Cross Headstones

Op de begraafplaats van Kilcatherine Church staat een van de oudste Cross Headstones van Ierland.

Een heel eind verderop is de Pulleen Loop, een wandelroute met een paar erg mooie uitzichten. Zo is hier ook het Coosmore sea cave system te bekijken.

Coosmore sea cave system, linker cave vanaf de voorkant.

Coosmore sea cave system, linker cave vanaf de voorkant.

Coosmore sea cave system vanaf de achterkant.

Coosmore sea cave system vanaf de achterkant.

We zijn er een klein stukje ingelopen ondanks dat de stenen behoorlijk glad waren geworden door het water en de algen. Een heerlijk stukje natuur waar verder niemand te bekennen was. Een stukje verder bleek dat we toch niet de enigen waren; er lagen twee fietsen tegen het hek. Een eindje verder op de wandeltocht bleek dat zij daar een tent hadden opgezet.

Een tentje in The Middle Of Nowhere...

Een tentje in The Middle Of Nowhere…

Wij zijn ondertussen verder gelopen op de wandelroute. Ronald had niet gezien dat dit een wandeling van 5km was en dat je daar wel 2 uur over doet. Ons plan om voor de lunch weer terug te zijn is daardoor niet helemaal gelukt. Gelukkig heb je heel af en toe zelfs in the middle of nowhere bereik met je telefoon, zo bleek want Ronald belde zijn grootouders om te laten weten dat de wandeling toch wat langer zou duren dan gedacht.

Ronald belt met het thuisfront.

Ronald belt met het thuisfront dat de wandeling iets langer duurt dan we vooraf dachten. Het is wel geluk hebben dat we toevallig precies op dat punt bereik hadden!

Het was wel een hele mooie wandeling ondanks dat er halverwege een wolk tegen ons aan dreef waardoor het gras en wij helemaal nat werden.

De natte broek en schoenen van Marleen.

De natte broek en schoenen van Marleen.

De natte broek en schoenen van Ronald.

De natte broek en schoenen van Ronald.

Eenmaal weer terug bij het huis hebben we toch eerst maar droge kleding aangetrokken voordat we aan de lunch begonnen. De rest van de dag hebben we niet veel meer gedaan, behalve een paar potjes Rummikub waarbij Ronald gewonnen heeft.