Ierland Zomer 2014 Dag 4: Driving On The Left Side

Op het programma van vandaag: de “markt” in Schull met pannenkoeken als lunch. Van de markt moet je je niet teveel voorstellen. Het zijn een 14 kraampjes met de meest uiteenlopende producten: vlees, bbq, kunst, cupcakes enz. Bij de slager hadden ze wel hele bijzondere worst, namelijk boerewors.

Boerewors.

Boerewors.

Van de markt zijn we naar de Crêperie gelopen om daar te genieten van een heerlijke pannenkoek. Niet zo’n ruime keuze als ze in Nederlandse pannenkoekenrestaurants hebben, maar er zat veel lekkers tussen. Op de pannenkoek met aardbeien zat ook ijs. Niet een lullig bolletje, maar vier flinke bollen aardbeienijs. Gelukkig vond Ronald het geen probleem er eentje van me over te nemen.

Pannenkoek van Marleen

Pannenkoek van Marleen, de Crazy Strawberry: Strawberry ice cream, strawberries, homemade chocolate sauze, whipped cream.

Pannenkoek van Ronald.

Pannenkoek van Ronald, Paradise: Mixed berries, homemade red fruit coulis, red fruit topping, homemade meringue, whipped cream.

Van Schull zijn we teruggereden naar Glengarriff. Deze keer heeft Marleen gereden. Aan de linkerkant van de weg rijden is even wennen, maar dat gaat redelijk vlug op de grotere wegen.

Marleen achter het stuur.

Marleen achter het stuur, voor het eerst in je leven zelf links rijden is best spannend 😛

Op een muurtje in Glengarriff even bijkomen van de spannende eerste autorit.

Op een muurtje in Glengarriff even bijkomen van de spannende eerste autorit.

In Glengarriff zijn we even wat winkeltjes in geweest om te neuzen en via de Healy Pass weer terug. Gelukkig is het vandaag mooi weer en ziet de pass er nog mooier uit dan anders.

Healy Pass, de kronkelweg.

Healy Pass, de kronkelweg.

Healy Pass, informatiebordje.

Healy Pass, informatiebordje.

Healy Pass, de berg over.

Healy Pass, de berg over.

Glenmore Lake.

Glenmore Lake, aan de Kerry kant van de Healy Pass.

Healy Pass, Kerry kant.

Healy Pass, aan de Kerry kant.

Schaap.

Schaap.

Barbie Huis.

Halverwege de route tussen de Healy Pass en het huis van Ronald’s grootouders kom je dit huis tegen. Zou Barbie hier wonen?