Is dat even schrikken!

Vanmiddag dacht ik, goh, laat ik eens even kijken hoeveel geld er inmiddels op m’n betaalrekening staat. Niet zozeer omdat ik fan ben van hoge saldo’s, maar om te kijken of er nog iets over blijft om leuke dingen van te doen als ik ook een dezer dagen m’n dure laptop binnen krijg en zal moeten betalen.

Dus, ik log in op Internet Bankieren. En schrok me wezenloos.

Uw huidige saldo: €36,25. WHAT THE F*CK?

Doomscenarios als slachtoffer van “phishing”, “hacking” of “skimming” schoten door m’n hoofd.
Dat kan toch niet waar zijn? Ik ben juist zo voorzichtig…

Ik kijk verder, opzoek naar onbekende afschrijvingen. Maar inmiddels alweer een maand terug in de historie heb ik nog geen vreemde afschrijving gevonden. Hoe kan dit? Er had volgens mijn verwachting meer dan 1000 euro op moeten staan inmiddels, aangezien ik wekelijks betaald krijg en de afgelopen weken weinig geld uitgegeven heb.

En dan valt ineens het kwartje. Er is inderdaad weinig geld de deur uit gegaan. Maar hoe zit het dan met het binnenkomende geld? Daar maar eens naar kijken.

Jawel hoor, dat is de boosdoener. M’n laatste loon is gestort op woensdag 3 oktober. Dat betekend dus dat ik inmiddels al drie betaling gemist heb. Waardoor met een klein rekensommetje alles meteen op z’n plaats valt.
*Vloek*.

M’n contract is verlengt met een jaar. Maar is dat wel doorgegeven aan Interval Services? Ofwel is iemand vergeten het door te geven, of iemand bij Interval is vergeten m’n betalingsrooster aan te vullen met de nieuwe data…

Hoe dan ook, maar even 500 euro van m’n spaarrekening over geboekt naar m’n betaalrekening zodat ik in ieder geval alles kan blijven betalen. Want ja, juist vanwege bovenstaande doomscenario’s heb ik aangegeven niet rood te willen kunnen staan.

Nog een geluk dat ik hier niet in een supermarkt achter kwam, met een lange rij mensen achter me en geen contant geld op zak…

Best knap van mezelf overigens, dat ik zo weinig geld heb uitgegeven dat ik er nu pas achter kom al zo lang niets meer gestort gekregen te hebben 😉